Het perfecte modeboek voor Kerstmis – Vogue Paris 100 years

Het perfecte modeboek voor tienermodefans voor kerstmis is zojuist uitgebracht – ‘Vogue Parijs 100 jaar’ is een uitgebreide blik op het chique Parijse tijdschrift met een diepgaande blik op de verschillende medewerkers en hoe zij de Vogue Paris-stijl hebben gecreëerd.

Nu omgedoopt tot Vogue France door Conde Nast, de Amerikaanse eigenaren, had Vogue Paris een onafhankelijke kijk op de Amerikaanse uitgevers en heeft het vaak een controversieel pad uitgestippeld met fotografie en artiestenprofielen. Dit is de eerste geïllustreerde geschiedenis van Vogue Paris vanaf de debuuteditie in 1920 tot het honderdjarig bestaan ​​in 2020.

Het is een blik op het tijdschrift als een historisch document, zoals we waren en zouden leerzaam zijn voor elke modestudent die op sociale media is grootgebracht als een langere diepgaande studie. Ook een geschiedenisles die de mode plaatst in de context van gebeurtenissen in de grotere wereld.

Het werk omvat vooraanstaande illustratoren zoals Lepape en fotografen zoals Man Ray en Mario Testino, iconische gezichten zoals Catherine Deneuve en Audrey Hepburn en natuurlijk toont het de modeontwerpers die de eeuw hebben bepaald – Chanel, Dior, Balenciaga, Saint Laurent, McQueen , en nog veel meer.

Te vaak wordt het verleden van de modewereld tegenwoordig selectief bewerkt door sociale media en worden te veel grote fotografen en ontwerpers vergeten ten gunste van degenen wiens profiel vluchtig past bij een trend van het moment.

Vol inspiratie, niet alleen een glanzend prentenboek maar ook genoeg om te lezen, dit is er een om lekker mee op de bank te kruipen voor de feestdagen.

Gepubliceerd op 9 december door Thames & Hudson.

Perfect Fashion boek voor Kerstmis – Vogue Paris 100 jaar

Verdeeld in secties met diepgaande kopie - Vogue Paris 100 years

Verdeeld in secties met diepgaande kopie – Vogue Paris 100 jaar

Het standpunt van de fotograaf - Vogue Paris 100 jaar

Het standpunt van de fotograaf – Vogue Paris 100 jaar

Werk van de legende die Helmut Newton is

Werk van de legende die Helmut Newton is

Direct herkenbaar - de jaren zestig in Parijs Vogue

Direct herkenbaar – de jaren zestig in Parijs Vogue

Klassieke beelden, hier door Guy Bourdin in Paris Vogue 100 Years

Klassieke beelden, hier door Guy Bourdin in Paris Vogue 100 Years

Post copyright Smudgetikka- geen reproductie zonder toestemming 2009-2021

creditSource link

D95.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart